Bygglov har beviljats för uppförande av bostäder i Åhus, Kristianstads kommun

2020-10-13 bulletpoint for separating date from list of categories Pressmeddelande

I och med bygglovet går Brinova igång med att uppföra 48 hyreslägenheter inom Täppets bostadsområde i Åhus i Kristianstad kommun.

Hyreslägenheterna, som tagits fram i samarbete med Eksjöhus Bostad, tar utgångspunkt i Åhus unika natur och blir yteffektiva 2:or och 3:or med hög standard. Stort fokus ligger på den yttre och inre miljön. En första inflyttning beräknas ske under slutet av 2021.

VD Per Johansson kommenterar:

  • Ett av Brinovas fokusområden är bostäder i södra Sverige. Uppförandet av hyreslägenheter i Åhus passar perfekt för vår inriktning, säger Per Johansson, VD för Brinova i sin kommentar, och fortsätter:
  • Ett gott betyg för Brinovas väl fungerande projektutveckling som möjliggör en lönsam och stabil tillväxt av fastighetsbeståndet.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

VD Per Johansson, telefon +46 (0) 70-817 13 63, epost: per.johansson@brinova.se eller,

VVD, CFO Malin Rosén, telefon +46 (0) 70-929 49 52, epost: malin.rosen@brinova.se

Projektutvecklingschef Stina Trimark, telefon +46 (0) 70-929 49 54, epost: stina.trimark@brinova.se

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige. Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Fastighetsbeståndet om cirka 245 000 kvadratmeter har ett marknadsvärde på cirka 4,6 miljarder kronor. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning. Ett starkt kassaflöde möjliggör en fortsatt tillväxt av bolaget. Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret finns i Helsingborg. För mer information: www.brinova.se

Fler nyheter