Brinova förvärvar bostadsfastighet i Landskrona

2019-11-29 bulletpoint for separating date from list of categories Pressmeddelande

Brinova Fastigheter AB (publ) (”Brinova” eller ”Bolaget”) har idag tecknat avtal om förvärv av en bostadsfastighet med 16 lägenheter i Landskrona. Fastigheten är fullt uthyrd.

Landskrona Banér 8 ligger i samma kvarter där bolaget sedan tidigare äger två fastigheter. Fastigheten har ett hyresvärde om 1,2 Mkr och förvärvas för 15,9 Mkr. Fastigheten förvärvas som en strategisk viktig del av Brinovas utveckling i centrala Landskrona. Fastigheten tillträds den 31 januari 2020.

VD Per Johansson kommenterar avtalet:

”En utmärkt fastighet på bra läge i centrala Landskrona, den kompletterar det befintliga beståndet och ökar förvaltningseffektiviteten ytterligare.”

För ytterligare information, vänligen kontakta:

VD Per Johansson, telefon +46 (0) 70-817 13 63, epost: per.johansson@brinova.se eller,

VVD, CFO Malin Rosén, telefon +46 (0) 70-929 49 52, epost: malin.rosen@brinova.se

Brinova utvecklar och förvaltar primärt bostäder och samhällsfastigheter belägna på utvalda orter med goda kommunikationer i södra Sverige. Verksamheten kännetecknas av långsiktighet, samverkan med aktörer inom samhällssektorn och inte minst en lokal egen engagerad förvaltning på de orter där bolaget aktivt valt att verka. Fastighetsbeståndet per 2019-09-30 om cirka 229 000 kvadratmeter har ett marknadsvärde på cirka 4,2 miljarder kronor. Värden skapas genom selektiva förvärv, effektiv fastighetsutveckling och en aktiv förvaltning. Ett starkt kassaflöde möjliggör en fortsatt tillväxt av bolaget. Brinovas B-aktie är noterad på Nasdaq Stockholm. Huvudkontoret finns i Helsingborg. För mer information: www.brinova.se

Fler nyheter