Betala med autogiro

Att betala hyran via Autogiro är helt kostnadsfritt. Hyran blir betald i rätt tid och du riskerar inte att få betala påminnelseavgifter. Med Autogiro sköter banken betalningen åt dig. Det enda du behöver se till är att det finns pengar på ditt konto på förfallodagen. För varje autogiroanmälan vi får in skänker vi 10kr till Världsnaturfonden WWF.

Förfallodagen är alltid sista vardagen i månaden och då dras pengarna från ditt konto. På kontoutdraget från din bank kan du se att betalningen utförts. Brinova skickar bara ut hyresavier då det är förändring på din hyra.

Allt du behöver göra är att fylla i en anmälningsblankett för Autogiro och skicka in den till vårt enhetskontor. Du behöver inte kontakta din bank utan det gör vi på Brinova till dig.

Frågor och svar

Vad innebär ett autogiromedgivande?

Ett autogiromedgivande innebär att du tillåter din bank att överföra betalningar för din hyra till Brinova´s konto sista vardagen i månaden.

 

Vad kostar Autogiro?

Autogiro är kostnadsfritt.

 

Hur gör jag om jag vill betala hyran med Autogiro?

Genom att fylla i blanketten (tryck på knappen ovan) och lämna, eller skicka den till ditt enhetskontor, eller skicka den till huvudkontoret, Brinova Fastigheter AB Landskronavägen 23, 252 35 Helsingborg.

 

Hur vet jag att det kommer att dras första gången?

När du får en hyresavi där det står autogiro, så behöver du inte längre betala på annat sätt.

 

När dras pengarna från kontot?

Pengarna dras från ditt konto på förfallodagen vilket är den sista vardagen i månaden.

 

Vad händer om pengar saknas på kontot?

Finns det inte tillräckligt med pengar på kontot på förfallodagen blir betalningen inte utförd. Eftersom det inte dras några pengar från ditt konto måste du själv betala in hyran på annat sätt.

 

Om du har registrerat dig på Mina Sidor så kan du logga in och kan då se vad du ska betala i hyra och vilket OCR-nummer du ska använda. Logga in på Mina sidor
Viktigt att betala hyran innan fakturan är förfallen, för att det inte ska skickas vidare till inkasso.

 

Hur länge gäller ett Autogiromedgivande?

Ett Autogiromedgivande gäller tillsvidare.

 

Hur stoppar jag ett Autogiromedgivande?

Du underrättar banken senast två bankdagar före förfallodagen. Detta ska göras på en särskild blankett eller via annan rutin som anvisas av banken.

 

Hur gör jag om jag byter bank?

Du måste kontakta oss och lämna ditt nya kontonummer och till vilken bank du bytt till.