Inflyttade bostäder i Helsingborg

Inflyttade Bostäder i populära stadsdelen Mariastaden

Mariastaden är ett av Helsingborgs mest populära bostadsområden. Stadsdelen ligger i norra Helsingborg och är uppbyggd kring det gamla sjukhuset S:ta Maria som i dag är ett parkområde med bostäder, skolor, butiker och andra mindre verksamheter.

Kvarteren i Mariastaden är ritade av olika arkitektkontor vilket ger stadsdelen en varierad bebyggelse och trivsam atmosfär. Alldeles intill ligger Pålsjö skog som är känd för sina vackra strövområden och det är cykelavstånd till både stranden och stadens centrum. Mariastaden har dessutom utmärkta bussförbindelser och en egen tågstation.

A featured image

Exteriör

Lugnt kvarter med modern arkitektur

Kvarteret MariaHof ligger i hjärtat av Mariastaden – med koloniträdgårdar i väster, lägre bebyggelse i söder och norr och högre punkthus i öster. Gatorna som ramar in kvarteret heter Jaktfalksgatan, Bivråksgatan och Talgoxegatan.

Här har Möller Arkitekter ritat sex hus i tre plan som tillsammans kommer att rymma 77 hyresrätter och erbjuda ett tryggt och bekvämt boende. Husens moderna arkitektur kännetecknas av ljusa fasader, låglutande tak och elegant fönstersättning.

Bostäderna samlas kring en gemensam gård med plats för lek och samvaro. Här kommer även att finnas ett underjordiskt garage, som du når direkt från trapphusen, med 70 bilplatser och cykelparkering. I kvarteret blir det också 16 parkeringsplatser utomhus.

Attraktiva och moderna hyresrätter

Brinova Fastigheter AB kommer att tillträda fastigheten i Kvarteret MariaHof sommaren 2020. Det finns 6 st huskroppar med sammanlagt 77 st hyreslägenheter. Här bor du i fina och ljusa lägenheter med tilltalande ineriör.

Kök som är utrustat med diskmaskin, spis med häll och vit köksinredning. Badrummet är helkaklat med klinker på golv, samt utrustade med tvättmaskin och torktumlare. Lägenhetens väggar är målade vita, parkett i alla rum och klinkers i hall. Till varje lägenhet finns stor fin balkong eller uteplats.

Bofakta:

Antal: 77 hyresrätter
Byggstart: Hösten 2018
Uthyrning startar:  Mars 2020
Visning: 7-8 mars 13.00-15.00
Inflyttning: 1 augusti – 1 september

Lägenhetsfördelning:

Antal               Storlek                      Kvm                         Hyra

22               2 rum och kök          55,3 – 61,2            8 756 – 9 690 kr/månad.

39               3 rum och kök          67,1 – 78,4          10 624 – 12 413 kr/månad.

16               4 rum och kök          88,1 – 90,3           13 949 – 14 298 kr/månad.

Alla lägenheter är uthyrda.