Frågor och svar

Hur söker jag lägenhet?

Vi lägger ut alla lediga bostäder här. När du hittat en bostad, så loggar du in på Mina sidor och klickar på länken ”Anmäl intresse”.

 

Hur många personer får bo i lägenheten?

Max 2 personer per sovrum.

 

Har ni kötid?

Nej, vi har ingen kö. Vi jobbar för rätt kund till rätt bostad.

Vad går ni efter när ni väljer ut hyresgäster? Vi jobbar för långsiktiga uthyrningar och försöker få rätt kund till rätt bostad. Kriterier för att få en bostad kan du läsa i vår Uthyrningspolicy. Om där är många intressenter som uppfyller vår uthyrningspolicy så gör vi bedömningen efter:

  • att intresseanmälan stämmer överens med den sökta bostaden
  • antal registrerade dagar på Mina Sidor
  • att intressenten sökt till samma fastighet tidigare

 

Hur lång är uppsägningstiden?

3 kalendermånader. Vid dödsfall 1 kalendermånad (om uppsägning sker inom en månad från dödsfallet, annars gäller 3 månaders uppsägningstid)

 

Hur säger jag upp min lägenhet?

Du gör din uppsägning skriftligen. Det vi behöver i ditt mail med uppsägning är ditt namn, person nr, lägenhets nr (objekts nr) och adress. Du kan lämna uppsägningen till din uthyrare eller skicka in den till vårt enhetskontor. Uppsägningstid för ditt hyresavtal är tre månader och räknas alltid per den siste i månaden (kalendermånader). För att din lägenhet ska kunna räknas som uppsagd den aktuella månaden ska en uppsägning vara oss tillhanda senast den sista i månaden. Du får en bekräftelse på din uppsägning per post.

Om du har hyresavtal för garage eller extra förråd upphör dessa samtidigt med hyresavtalet för bostad, om inte annat avtalas vid omflyttning/avflyttning.

 

Kan man hyra ut i andra hand?

Du som hyr en lägenhet med förstahandsavtal har möjlighet att hyra ut din bostad i andra hand, men du måste alltid ha Brinovas tillstånd för att göra detta. Det är viktigt att du kan motivera varför du vill hyra ut i andra hand och att den tidsperiod det gäller är begränsad (max 12 månader) och kan bekräftas med intyg eller liknande. Särskilda skäl kan t ex vara studier eller arbete på annan ort under en begränsad period. Vid en andrahandsuthyrning godkänns endast 2 personer/sovrum.

 

Hur gör jag en felanmälan?

Du gör enklast din felanmälan på Mina Sidor, i hyresgästappen, eller genom att ringa ditt Enhetskontor.

 

Vart ringer jag om akuta ärende efter er telefontid?

Gå in under Kontakter och välj den orten du bor på så finns akutnumret där.

 

Jag har gjort av med min hyresavi och behöver mitt OCR nummer, vad gör jag?

Du hittar dina hyresavier på Mina Sidor och där ser du även ditt OCR nummer.

 

Vad gör jag om mina persienner går söder?

Persienner tillhör aldrig lägenheten. Du ansvarar själv för underhållet av dem.

 

Har du förråd i källaren? Då bör du tänka på detta.

Tänk på att alltid ha dina saker uppställda minst 2 dm från golvet. Vid en översvämning så är det ditt försäkringsbolag som ska ersätta dig. Kontakta ditt försäkringsbolag och hör vad som gäller för dig.